Opvanglocatie Kindercentrum De Oude Dijk


Kindercentrum De Oude Dijk is gevestigd in een van de klaslokalen van de Wilhelminaschool, een kleine, christelijke basisschool, gesitueerd in de wijk Sperkhem-Tuindorp.

Het kindercentrum maakt gebruik van een van de twee klaslokalen, gelegen in een aparte vleugel van de school, op de begane grond. Ze hebben een eigen entree, bereikbaar via het schoolplein en indien het hek is gesloten (buiten de gangbare schooltijden) ook bereikbaar via de hoofdingang. Het schoolplein en speellokaal worden, tijdens de gangbare schooltijden, door het kindercentrum gedeeld met de school, en staat daarbuiten volledig tot hun beschikking.

 

In de omgeving van het kindercentrum is een kleine speelplaats gelegen (naast het Thomashuis) en een straat verderop is (de grotere en omheinde) speeltuin van de speeltuinvereniging Sperkhem-Tuindorp gelegen. Rondom in de wijk is er volop te beleven voor de kinderen, namelijk: op kleine afstand zijn de grachten te vinden met in de zomermaanden, een pracht aan boten en op even kleine afstand is het centrum van de stad gelegen met daar de bibliotheek en het scheepvaartmuseum. Ten slotte is het in het nabij gelegen Rasterhoffpark heerlijk wandelen en ontdekken van de aanwezige natuurpracht.

Het kindercentrum vangt maximaal 14 kinderen tegelijkertijd op, in de leeftijd variërend van 0 tot 13 jaar. Overdag zijn er gemiddeld 6 kinderen onder de 4 jaar aanwezig, waarna ’s middags de kinderen van de buitenschoolse opvang erbij komen. Gezamenlijk genieten van de rust van het theemoment, waarna de oudere kinderen zelf kunnen aangeven wat wij zij willen doen en waar. Ze zijn vrij om mee te doen met de aangeboden activiteiten, maar ook om hun eigen pad te nemen.
Het kindercentrum vangt kinderen in een huiselijke sfeer en omgeving op. Geen druk tot presteren, maar lekker spelen en spelenderwijze ontdekken, ervaren en ontwikkelen. Weten wie je bent en worden wat je bent!

Overdag worden de kinderen zoveel mogelijk gestimuleerd tot eigen spel en ontdekken. De omgeving is zo ingericht dat kinderen zelfstandig bij het speelgoed en de speelhoeken kunnen komen. Er wordt continu gekeken naar wat de kinderen nodig hebben en waar nodig wordt er bijgestuurd. Naarmate de kinderen ouder worden, worden er activiteiten aangeboden ter verdieping en ondersteuning van hun ontwikkeling. Alle activiteiten vallen binnen de seizoenen en daarbij behorende jaarfeesten. De kinderen worden dagelijks geobserveerd en deze informatie wordt gedeeld met de ouders via het kindschrift, de kindmap, tijdens de dagelijkse momenten van overdracht en jaarlijkse oudergesprekken.

Het kindercentrum is het hele jaar geopend, van maandag t/m vrijdag, tussen 06.30 en 19.00 uur en opvang buiten de gangbare uren is, in overleg ook mogelijk.

Wilt u meer weten of een keertje komen sfeer proeven? Loop gerust eens binnen of bel met Simone Jansma, meewerkend eigenaresse, op telefoonnummer 06-38287232.
Meertalig beleid

Vierogenbeleid

Informatie / bezichtiging

Inspectierapporten